Mail: info@erc.nl Postbus 5          8520 AA   Sint Nicolaasga Bezoekadres:     voormalige Landbouwschool De Rijlst 8         8521 NH   Sint Nicolaasga Tel. 0513-434146 (alleen klanten) Fax 0513-434272 Mail: info@erc.nl E-mail Mail: info@erc.nl volledige ondersteuning voor de zelfstandige chauffeur EERST INFORMEREN VOOR INVESTEREN


Het is altijd verstandig voor het aankopen van bijvoorbeeld een nieuwe trekker, nieuwe vrachtauto of nieuwe oplegger toch eens te vragen: Moet de aanschaf nu via operationele lease of financiële lease en wat is eigenlijk het verschil?


En als we dan toch bezig zijn: Als we dan kiezen voor financiële lease, wat in 80% van de gevallen DE oplossing is bij een eigenrijder:

Krijgen we nog ergens subsidie op?


Al jaren kennen we in Nederland de kleinschaligheids investeringsaftrek voor de inkomsten- en vennootschapsbelasting. Sinds enige jaren is dit 28% bij investeringen van de aanschafwaarde boven ruim 2000 euro, overigens met een plafond van ruim 15.000 euro aan aftrek (2011 2012 2013)

Voorbeeld: U koopt een trekker voor een redelijke prijs nieuw:€  85.000,-. Dan krijgt u een extra kleinschaligheidsaftrek van 28% (tarief 2012 en als u verder niet investeert in het jaar), dus extra € 23.800,- aftrek, maar dat is boven het plafond dus € 15.470,-aftrek. Dit gaat dan van uw winst af en daarna wordt pas de te betalen inkomsten- of vennootschapsbelasting berekend.


Is de trekker uitgevoerd met een EURO-6 motor dan kan er weer Milieu-investeringsaftrek te claimen zijn, maar daar moet u nooit teveel mee rekenen. Deze potjes willen nog wel eens snel opraken en ook willen de regelingen wel weer eens snel vervallen. Uw garage weet hoe het zit en welke subsidies van toepassing zijn, maar voor u werkelijk er op beslist moet u toch nog maar even iemand anders raadplegen. Als u klant bij ons bent raadpleegt u ons uiteraard.


Even uitgaande van de genoemde investering en zonder extra aftrek voor de EURO-6 motor en u zit in de 42% belastingschijf, levert de kleine investeringgsaftrek zoals boven vermeld u een werkelijke belastingbesparing op van €  5.717,-. Dit bedrag gaat dan af van hetgeen er aan belasting wordt betaald, maar gaat niet onder nul normaal. Het kan natuurlijk wel altijd minder zijn doordat u bijvoorbeeld in een lagere schijf zit en de pot kan leeg zijn, maar regelmatig ook zijn er andere extra investeringsaftrekmogelijkheden. Ook zitten ondernemers toch nog wel ook eens in een hogere schijf (de 52% schijf begint bij € 55.491,- belastbaar inkomen (2012).


Dus wel informeren, want het is al moeilijk genoeg in transport.


Zie ook eens op de site van de belastingdienst. Onze vaste klanten kunnen de aanvraagformulieren en lijsten vinden op de besloten pagina.

voor u op bovenstaande advertenties klikt leest u eerst de tekst die hier staat door hier te klikken