Mail: info@erc.nl Postbus 5          8520 AA   Sint Nicolaasga Bezoekadres:     voormalige Landbouwschool De Rijlst 8         8521 NH   Sint Nicolaasga Tel. 0513-434146 (alleen klanten) Fax 0513-434272 Mail: info@erc.nl E-mail Mail: info@erc.nl volledige ondersteuning voor de zelfstandige chauffeur Fiscaal Advies


Of het nu gaat over inkomsten-, vennootschaps-, dividend-, omzet-, loon-, kapitaal- of overdrachtsbelasting, successie- of schenkingsrecht, zowel voor uw bedrijf als uzelf als particulier: We hebben de kennis op dit gebied en kunnen u hierin adviseren en vertegenwoordigen tot aan de Hoge Raad toe.

We zijn als bedrijf geregistreerd belastingconsulent en er zijn twee gediplomeerde en erkende Fiscaal Adviseur s (FA) bij ons werkzaam en daarnaast zijn we aangesloten bij het RB, Register Belastingadviseurs om de kennis op peil te houden en is Tiede Boersma ook Register Belastingadviseur.


Het ERC is onderdeel van Boersma Adviseurs (zie www.boersmaadviseurs.nl) en vanuit dat bedrijf worden de fiscale adviezen gegeven.


Waar de eigenrijder nog wel de boekhouding zelf zal kunnen doen, zal hij wel echt veel kennis moeten hebben om ook de diverse aangiften naar de belastingdienst te doen. Dit moet bovendien sinds 1 januari 2005 ook nog elektronisch (behalve voor dividendbelasting, alsmede successie- en schenkingsrecht), dus je moet er ook nog de apparatuur voor hebben.


Elke dag krijgen we bij ons op kantoor e-mail binnen (www.fiscanet.nl) waarin de relevante wijzigingen op de wetten en uitspraken van de rechters staan. Die ontwikkelingen volgen elkaar snel op. Het is ondoenlijk dat als ondernemer bij te houden. Het is zelfs voor ons een hele klus, waardoor ook de meeste aangiften die we versturen, door minimaal twee mensen worden bekeken.


Dit laatste is vooral van belang bij uw jaarlijkse aangifte inkomstenbelasting, want we willen graag dat u veel belasting betaald (want dan gaat het u goed), maar ook zeker niet te veel.


Vanaf 2009 is Boersma Adviseurs deelnemer in het convenant Belastingdienst/NOAB voor Horizontaal Toezicht. In de praktijk betekent het dat onder voorwaarden de aangiften die Boersma Adviseurs doet voor de inkomstenbelasting (voor ondernemers met winstaangifte), vennootschapsbelasting (bij een BV), loonheffingen (bij personeel) en omzetbelasting alleen nog bij uitzondering door de Belastingdienst worden gecontroleerd (alleen steekproeven = Metatoezicht).

Boersma Adviseurs krijgt uiteraard zelf wel periodiek controle (zowel NOAB als Belastingdienst) of de gevolgde methodieken nog voldoende zijn om de toestemming te blijven handhaven. Boersma Adviseurs is als eerste in het Noorden ook daadwerkelijk gestart met het insturen van aangiften onder Horizontaal Toezicht (kleine) Ondernemingen.  

Een voorwaarde is uiteraard ook dat de klant oprecht, open en eerlijk zijn zaken regelt en dus ook gewoon zijn belastingen wil betalen. Aan ons dan de taak om te zorgen, dat -ook in alle openheid- het niet teveel belasting wordt uiteraard.


Behalve dat u normaal geen belastingcontrole meer krijgt, is het andere grote voordeel dat u direct weet dat uw adviseur zijn vak verstaat (meedoen aan Horizontaal Toezicht is slechts aan een adviseur of accountant toegestaan, als deze over aantoonbare kwaliteiten beschikt, terug kan vallen op deskundigheid en uiteraard zich ook wil conformeren aan de regels). Zie ook .