E-mailadres: info@erc.nl
Postbus 5          8520 AA   Sint Nicolaasga
Bezoekadres:     voormalige Landbouwschool
De Rijlst 8         8521 NH   Sint Nicolaasga
Tel. 0513-434146 (alleen klanten) Fax 0513-434272
E-mailadres: info@erc.nl
E-mail
E-mailadres: info@erc.nl
volledige ondersteuning voor de zelfstandige chauffeur
Hoofdpagina.eigenrijder?.wie zijn wij?.besloten.informatie.Uw Reactie .links.
Uitvoering boekhouding en facturering
Boekhouden vinden de meeste ondernemers niet de leukste bezigheid. Als u dit wilt uitbesteden dan kan dat bij ons volledig. U krijgt een lijst wat we willen hebben en een antwoordnummer waarheen u alles kunt zenden (kan alleen vanuit Nederland) of heel modern u scant alles en stuurt het ons via e-mail. Wij doen de rest.

Boekhouden is niets anders als het gestructureerd opbergen van de administratieve bescheiden zoals deze er zijn bij elke onderneming om ze daarna in een geordende en consequente manier kort weer samen te vatten.  Dit gestructureerd opbergen kan bij heel kleine ondernemingen in een mapje, waar dan gemakkelijk een rapportje bij kan worden gemaakt, maar in de praktijk is vrijwel iedereen wel wat groter en worden de diverse inkoop- en verkoopfacturen al in aparte mappen opgeborgen en worden deze facturen geboekt in een administratief pakket, waardoor per factuur kan worden gevolgd wat voor soort kosten het waren (bijvoorbeeld onderhoud van trekker X) en wanneer de factuur is betaald en bij welke bank. Voor de aangifte bij de belastingdienst, maar ook voor bijvoorbeeld uw kredietverstrekkers (de bank bijvoorbeeld) is een goede boekhouding, waarin alles gemakkelijk en snel terug te vinden is noodzakelijk. Het is daarbij ook wettelijk verplicht.
Echter met gebruik van een administratief pakket, is het  wel mogelijk het (deels) ook zelf te doen. Bedenk er wel bij, dat wij er wel enige jaren voor geleerd hebben. Het is net als met het vrachtauto rijbewijs. Je kunt wel een auto rijbewijs hebben, het rijden van een vrachtauto is toch net even anders. Wij werken overigens ondermeer met SnelStart (zie www.snelstart.nl) en zijn u als u dat zelf wilt doen uiteraard wel behulpzaam. Het eerste jaar zal het u wellicht geen voordeel opleveren, maar daarna kunt u als u er een beetje gevoel voor heeft, wel wat aan verdienen. Uiteraard kan het in alle vormen inclusief online en zelf uitvoeren, maar zoals al hierboven vermeld is inscannen van alle stukken en via mail zenden tegenwoordig ook een heel werkbare optie.
Als u kiest voor online oplossingen dan adviseren we e-boekhouden (www.e-boekhouden.nl), waarmee ook al weer enige jaren succesvol werken. Voor beide (snelstart en eboekhouden) hebben we speciaal voor transport een grootboekschema en uiteraard kunnen beide via ons worden aangekocht. Bij e-boekhouden betekent dat geen investering, maar een vast bedrag per maand.  Veel wordt gedacht dat dat dan goedkoper is, maar de praktijd wijst uit dat dat niet zo is. Online boekhouden is gewoon een andere manier van werken, die wel een groot gemak levert, maar goedkoper is het (op de lange duur) zeker niet.Uitvoering facturering
Men zegt wel zonder transport staat alles stil en dat is ook zo, maar hetzelfde geldt voor geld. Op tijd factureren is zeer belangrijk. Wij kunnen dat volledig voor u doen. U krijgt het geld uiteraard op eigen rekening en de factuur wordt uit uw naam gestuurd. Als u in het weekend thuis komt is de factuur van de vorige week weg. Een belangrijk voordeel is bovendien dat de factuur direct in de boekhouding is verwerkt. Als u de facturering zelf wilt doen, dan kan dat uiteraard, maar als u niet zelf de boekhouding doet, dan is het voordeel maar marginaal, omdat we nog steeds de facturen moeten inboeken. Bij e-boekhouden overigens niet, want daar kunt u het ook zelf doen, maar de factureringsmodule is wel extra en kost ongeveer een tientje per maand extra. Als u zelf wilt factureren dan adviseren we u overigens wel om e-boekhouding te gebruiken.