E-mailadres: info@erc.nl
Postbus 5          8520 AA   Sint Nicolaasga
Bezoekadres:     voormalige Landbouwschool
De Rijlst 8         8521 NH   Sint Nicolaasga
Tel. 0513-434146 (alleen klanten) Fax 0513-434272
E-mailadres: info@erc.nl
E-mail
E-mailadres: info@erc.nl
volledige ondersteuning voor de zelfstandige chauffeur
Hoofdpagina.eigenrijder?.wie zijn wij?.besloten.informatie.Uw Reactie .links.
Begeleiding startende eigen rijder
We helpen bij de gehele opstart van ondernemersplan tot inschrijving bij NIWO inclusief de benodigde verklaring over het beschikbare kapitaal en KvK en van aanschaf van de vrachtauto tot advisering bij de keuze van leasemaatschappij. Met name in de beginfase komen er veel vragen. We zijn het eerste aanspreekpunt op vrijwel alle vlak.

We werken met een min of meer standaard ondernemersplan, waarmee we u snel op weg kunnen helpen. Wij weten hoe u zich moet inschrijven bij het handelsregister en hoe u uw vergunning beroepsgoederenvervoer moet verkrijgen en helpen bij de aanvraag daarvan.

We maken een enkele keer nog mee, dat een eigenrijder de vrachtauto al heeft gekocht, maar gelukkig niet  zo vaak meer, want hoewel die Scania (of vul uw eigen voorkeur in) volgens u natuurlijk het merk is, is het toch wel heel verstandig ook even te kijken bij de andere merken. Onderhandelen over de prijs is ook van wezenlijk belang en niet alleen over de aankoopprijs. Ook voor de lease is overleg gewenst.

En zo zijn er natuurlijk diverse momenten dat overleg gunstig is. Als u dat wenst dan gaan we in overleg met de garage etc. Dit gebeurt soms ook op ons initiatief, bijvoorbeeld als de auto wel heel veel onderhoud vraagt, dan is een gesprek met de importeur op z’n minst gewenst.

De keuze van een opdrachtgever is wellicht de belangrijkste keuze waar een eigenrijder voor komt te staan. Immers deze bepaalt de prijs en regelt in feite voor een belangrijk deel uw werk en daarmee ook uw resultaat. Als deze opdrachtgever dan failliet gaat is uw financiële situatie ook niet beter geworden en dan drukken we ons voorzichtig uit. Kortom de betalings- en omgangsmoraal van uw opdrachtgever is doorslaggevend voor uw succes.
De meeste opdrachtgevers van eigenrijders zijn grotere transportbedrijven en deze leiden in het algemeen verlies, althans dat blijkt steeds maar weer uit macro onderzoeken. Ze zullen dus proberen hun kosten te drukken en alleen daarom al zal de eigenrijder goed moeten onderhandelen. Het is nu al zo dat een gemiddelde eigen rijder zo’n 10 tot 20% goedkoper is dan een chauffeur in loondienst . Dit moet niet nog meer worden. Waar moet u op letten, wie is er goed en vooral waar moet u geen zaken mee doen. In zijn algemeenheid kan gesteld worden dat een bedrijf, wat nog geen vijf jaar bestaat in basis geen goede opdrachtgever is en dat geldt vooral voor bevrachtingskantoren  (geen transportbedrijven), omdat deze zonder verdere noemenswaardige investering een onderneming kunnen beginnen en de eigenrijder veelal gebruiken als bank.
Even snel rekenen